• Za kvalitu a predpísané množstvo stravy, hygienu a kultúru stravovania zodpovedá
        vedúca  školskej jedálne. Zároveň zabezpečuje zisťovanie aktuálneho počtu stravníkov v príslušnej triede a pitný režim v spolupráci s učiteľkami jednotlivých tried.
        Za kultúru stravovania, organizáciu a výchovno vzdelávaciu činnosť pri jedle
        zodpovedá učiteľka. Vedie deti k osvojeniu si základných návykov kultúrneho stravovania, uplatňuje individuálny prístup k deťom. Počas jedla nenásilne deti usmerňuje, podľa želania rodičov prikrmuje. Nenúti ich jesť.

        Deti 2 - 3 ročné používajú pri jedle lyžičku, 4 - 5 ročné lyžičku a vidličku, postupne
        priberajú nôž. Deti 5 a viac-ročné používajú samostatne kompletný príbor. V závislosti od
        zručnosti detí sa umožní používanie kompletného príboru aj mladším deťom.
        Ak dieťa musí z objektívnych zdravotných dôvodov vylúčiť zo stravy určité potraviny,
        je zákonný zástupca povinný podať u vedúcej školskej jedálne žiadosť o výnimku
        v stravovaní dieťaťa. K žiadosti, ktorá musí obsahovať osobné údaje o dieťati, prikladá doklad od lekára (platí na príslušný školský rok), na ktorom je stanovená diagnóza a potraviny, ktoré dieťa nesmie jesť (alergia na mliečne výrobky,...). Na tieto deti sa nevzťahuje výnimka v prípade jedla, ani v cene za stravnú jednotku.
        Časový harmonogram podávania jedla
         desiata: 8,30 - 9,00 hod.
         obed: 11,15 - 12,00 hod.
         olovrant: 14,10 - 14,30 hod.